Evangelisatie

Naast humanitaire hulp is onze grootste missie om de mensen te vertellen dat God hun niet is vergeten! Labod en Nagyatad is voorlopig ons werkgebied om de boodschap van Gods liefde te brengen. We proberen om samen te werken met de lokale kerken/ gemeenten, zodat we ook een “verbindende functie” kunnen hebben. We organiseren juist voor de arme achterstandswijken een kledingbank/ kinderactiviteiten met daarnaast koffie/ thee/ frisdrank, zodat mensen wat blijven “plakken” en we contacten kunnen leggen en mensen mogen bemoedigen met het evangelie.

Ook hopen we persoonlijk contact te blijven houden en mensen thuis te bezoeken, eventueel te bidden en mensen in contact te brengen met de lokale kerk. Tijdens de kledingbank actie delen we ook bijbel in beeld (stripverhalen) aan kinderen (in het Hongaars uiteraard), zodat kinderen laagdrempelig het evangelie krijgen uitgelegd.

In het verleden is het voorgekomen dat kinderen voorlezen uit een kinderbijbel aan de ouders, omdat ouders analfabeet (niet kunnen lezen en schrijven) en zodoende een heel gezin in aanraking komt met Gods liefde en zich bekeerd!